Support

If you have a problem or need to report a bug please email : support@dsprobotics.com

There are 3 sections to this support area:

DOWNLOADS: access to product manuals, support files and drivers

HELP & INFORMATION: tutorials and example files for learning or finding pre-made modules for your projects

USER FORUMS: meet with other users and exchange ideas, you can also get help and assistance here

open dialogbox with ruby issue/bug!?

For general discussion related FlowStone

open dialogbox with ruby issue/bug!?

Postby Nubeat7 » Mon Nov 25, 2013 3:06 pm

while trying to do save/load via ruby i recognised that there is an issue with calling a window via win32api.

the issue is that rubymodule shuts down because of excessive processing when no interaction with the opened windows are happening..

here is a schematic which shows the described issue, it includes a filedialog and just a simple messagebox
Attachments
save_load_ruby_issue.fsm
(2.05 KiB) Downloaded 128 times
Last edited by Nubeat7 on Tue Nov 26, 2013 11:20 am, edited 1 time in total.
User avatar
Nubeat7
 
Posts: 1336
Joined: Sat Apr 14, 2012 9:59 am
Location: Vienna

Re: open dialogbox with ruby issue/bug!?

Postby Nubeat7 » Mon Nov 25, 2013 3:29 pm

further testing has shown that after exporting the schematic to exe or vst nothing is happening when trying to save /load or open the message box
User avatar
Nubeat7
 
Posts: 1336
Joined: Sat Apr 14, 2012 9:59 am
Location: Vienna

Re: open dialogbox with ruby issue/bug!?

Postby CoreStylerz » Mon Nov 25, 2013 5:58 pm

Strange :!:
Need websites or custom plugin web services?
PM me if you are interested.
User avatar
CoreStylerz
 
Posts: 346
Joined: Sun Jan 22, 2012 2:19 am

Re: open dialogbox with ruby issue/bug!?

Postby MyCo » Mon Nov 25, 2013 7:48 pm

It's normal behaviour. The message box blocks the ruby thread from doing its work. So FS thinks this blocking is caused by a bad ruby code, and deactivates that.

For exporting: You have to publish the ruby folder from the FS-Program directory with your executable.
User avatar
MyCo
 
Posts: 731
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:33 pm
Location: Germany

Re: open dialogbox with ruby issue/bug!?

Postby Nubeat7 » Mon Nov 25, 2013 9:30 pm

MyCo wrote:It's normal behaviour. The message box blocks the ruby thread from doing its work. So FS thinks this blocking is caused by a bad ruby code, and deactivates that.

For exporting: You have to publish the ruby folder from the FS-Program directory with your executable.
#

oh, thanks for the tip of publishing the ruby folder, now it opens the windows in the exe file but ruby still gets turned off, not only in FS!

the example with the message box is taken from the userguide (i know there is a methode for message box without win32api call) but shouldnt this be working after exporting?

or is there a way to make it work?

it would be also interesting how to use the IFileDialog...
User avatar
Nubeat7
 
Posts: 1336
Joined: Sat Apr 14, 2012 9:59 am
Location: Vienna

Re: open dialogbox with ruby issue/bug!?

Postby MyCo » Mon Nov 25, 2013 9:36 pm

I don't know of any way to make this work with Ruby. You have to open the windows in another thread, that's the only way to make it work.
User avatar
MyCo
 
Posts: 731
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:33 pm
Location: Germany

Re: open dialogbox with ruby issue/bug!?

Postby Nubeat7 » Mon Nov 25, 2013 10:38 pm

:( too bad, thanks!
User avatar
Nubeat7
 
Posts: 1336
Joined: Sat Apr 14, 2012 9:59 am
Location: Vienna

Re: open dialogbox with ruby issue/bug!?

Postby francoisreme » Sat Mar 18, 2017 12:07 pm

Yo can create a new ruby thread, this way it will not block ruby
francoisreme
 
Posts: 5
Joined: Wed Feb 15, 2017 4:01 pm


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests

cron