Support

If you have a problem or need to report a bug please email : support@dsprobotics.com

There are 3 sections to this support area:

DOWNLOADS: access to product manuals, support files and drivers

HELP & INFORMATION: tutorials and example files for learning or finding pre-made modules for your projects

USER FORUMS: meet with other users and exchange ideas, you can also get help and assistance here

vst vs AU

For anything not directly related to FlowStone

vst vs AU

Postby Nubeat7 » Thu Sep 18, 2014 9:03 pm

A public service announcement: If you're using a host like Live or Studio One that allows both VST and AudioUnit plug-in hosting, you're better off using the VST in virtually every instance. There are hardly any true AudioUnits. The _vast_ majority of commercial AUs are either wrapped VSTs, or wrapped to some internal company format, so you're just adding an unnecessary layer of crap to the process.


posted on FB by Audiodamage inc.
https://www.facebook.com/AudioDamageInc ... 8938603893
User avatar
Nubeat7
 
Posts: 1387
Joined: Sat Apr 14, 2012 9:59 am
Location: Vienna

Re: vst vs AU

Postby Drnkhobo » Mon Oct 27, 2014 3:19 pm

very interesting that! ;)
Drnkhobo
 
Posts: 316
Joined: Sun Aug 19, 2012 7:13 pm
Location: ZA

Re: vst vs AU

Postby KG_is_back » Mon Oct 27, 2014 9:47 pm

Interesting indeed and not surprising at all. VST format is so much more widespread for DAWs and other sound-manipulation software that when you create an AU you're basically just filling in your marketings gap for the AU users. On the other side, look at flowstone... the vst format is also utilized by a wrapper (a gui-less version of flowstone) which loads the schematic (the internal company format).
KG_is_back
 
Posts: 1216
Joined: Tue Oct 22, 2013 5:43 pm
Location: Slovakia


Return to Off Topic

Who is online

Users browsing this forum: agrohimmkc and 3 guests