Support

If you have a problem or need to report a bug please email : support@dsprobotics.com

There are 3 sections to this support area:

DOWNLOADS: access to product manuals, support files and drivers

HELP & INFORMATION: tutorials and example files for learning or finding pre-made modules for your projects

USER FORUMS: meet with other users and exchange ideas, you can also get help and assistance here

Please switch off audio before posting

For general discussion related FlowStone

Please switch off audio before posting

Postby martinvicanek » Mon Nov 18, 2019 9:33 am

I have found out that loading schematics with the audio interface turned on can cause all sorts of problems: not load properly, crash my audio interface, crash FS or even mess up my FS installation. Please post your creations with audio switched off.
User avatar
martinvicanek
 
Posts: 1080
Joined: Sat Jun 22, 2013 8:28 pm

Re: Please switch off audio before posting

Postby aronb » Tue Nov 19, 2019 1:00 am

:o

I thought only I had these issues when downloading schematics...

Yes, please turn off audio before posting :idea:

Thank You Martin :D
User avatar
aronb
 
Posts: 130
Joined: Sun Apr 17, 2011 3:08 am
Location: Florida, USA

Re: Please switch off audio before posting

Postby tulamide » Tue Nov 19, 2019 1:54 am

It's not a new request though. It's been around since the old synthmaker days.

And for those who are interested in an explanation:
While we may all have an ASIO driver, they all are different, depending on the hardware provider. ASIO4ALL is another case. A driver is programmed by the company who sells the ASIO device. Flowstone remembers the last settings (number of outputs, names of outputs, etc.), so when opening a schemtic with an active ASIO out, it communicates with the driver, as if it were still the last one used. Drivers however are very rarely written so carefully, that they would catch those errors. More often they try to execute these wrong requests, with above mentioned results. The same is true for midi in, btw., but mostly the consequences aren't as fatal.

So, yes, as it was always, it should still be: deactivate midi in and ASIO out, before sharing your schematics!
If you feel like gifting: https://paypal.me/tulamide
tulamide
 
Posts: 2199
Joined: Sat Jun 21, 2014 2:48 pm
Location: Germany

Re: Please switch off audio before posting

Postby guyman » Tue Nov 19, 2019 2:15 am

I had never had a problem with it, and thought it a courtesy to have everything on and ready to go !
Duly Noted !
I'll definitely try to have things right in the future.
User avatar
guyman
 
Posts: 173
Joined: Fri Mar 02, 2018 8:27 pm

Re: Please switch off audio before posting

Postby k brown » Thu Nov 21, 2019 6:26 pm

Is it possible this is exclusively an ASIO issue? - I don't have any ASIO devices, and I've never had anyone's schematic crash my computer, and pretty much ALL of them had their ins/outs 'on'. :?:
k brown
 
Posts: 833
Joined: Tue Aug 16, 2016 7:10 pm
Location: San Francisco, CA USA


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 23 guests